Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării în site, accepți modul în care folosim aceste informaţii.

Talk to an advisor

Phone: 021 203 14 00

consultant
  • Certinvest Logo
  • Investitii Online Logo
  • Certinvest Pensii Logo
  • Certinvest Life Logo
  • Investitii Online
  • Pensia Mea Online

Tratament fiscal

Începand cu 01 ianuarie 2013, pentru câştigurile/pierderile marcate prin operaţiuni de răscumpărare în cursul anului 2013, veţi depune declaraţia fiscală şi veţi plăti impozitul aferent câştigului obţinut o singură dată pe an, respectiv până pe 25 mai 2014.

Potrivit noii legislaţii fiscale (Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal) persoanele care realizeaza venituri şi /sau pierderi incepand cu anul 2013 în România din răscumpărarea de unităţi de fond, nu mai au obligaţia depunerii declaraţiei de impunere trimestrială, declararea şi plata impozitului făcându-se pe baza unei singure declaraţii anuale, declaraţia 200, care se depune până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului/pierderii.

Conform prevederilor art. 66 (1) din Codul fiscal, câştigul/pierderea din transferul titlurilor de valoare reprezintă diferenţa pozitivă/negativă dintre preţul de vânzare şi preţul de cumpărare pe tipuri de titluri de valori, diminuată, după caz, cu costurile aferente tranzacţiei. Câştigul net anual impozabil se determină, potrivit art. 80^1, ca diferenţă între câştigul net anual şi pierderile reportate din anii fiscali anteriori