Talk to an advisor

Phone: 021 203 14 00

consultant
  • Certinvest Logo
  • Investitii Online Logo
  • Certinvest Life Logo
  • Investitii Online

Intrebari Frecvente

Cum pot plăti primele aferente Contractului meu de asigurare AXA?

Primele aferente Contractului de asigurare se achită în moneda poliței prin următoarele modalități:

  • prin virament bancar, internet banking sau în numerar, la sucursalele sau agențiile Băncii Transilvania, BRD sau CEC Bank;
  • în numerar, în subunitățile Poștei Române, doar pe baza documentului de plată pus la dispoziție de Asigurător;
  • prin intermediul Consultantului financiar Certinvest Life (numai pentru achitarea primei inițiale de asigurare).
Ce trebuie să fac dacă vreau să aflu situația plăților aferente Contractului meu de asigurare?

În calitate de contractant aveți dreptul de a fi în permanență informat cu privire la situația plăților aferente Contractului dumneavoastră de asigurare. Această situație se poate obține în baza unei solicitări transmise în scris, telefonic sau prin email către Asigurător.

Cum se evalueaza riscul unui asigurat?

Analiza riscurilor fiecărui asigurat este necesară în vederea acceptării Contractului de asigurare și emiterii poliței de asigurare, dar și ulterior, de fiecare dată când apar modificări cu impact asupra riscului deja acceptat (de exemplu atunci când se solicită atașare de clauze suplimentare, când apar modificări în ocupația asiguratului, când se dorește o sumă asigurată mai mare, la reactivarea poliței etc -“ în conformitate cu condițiile contractuale ale produsului și regulile Asigurătorului).
Criteriile de evaluare a riscului sunt stabilite conform datelor statistice puse la dispoziție de către companiile de reasigurare și permit ca fiecare client să plătească un preț corect.
Se efectuează în baza informațiilor (declarații, documente) transmise de către Asigurat. Principalul document completat în acest scop este cererea de asigurare. Aceasta cuprinde întrebări despre tipul de asigurare dorit, suma asigurată, durata asigurării, ocupație, loc de muncă, hobby-uri / sporturi practicate, venit anual și informații privind starea de sănătate. După completarea răspunsurilor la aceste întrebări, asiguratul este rugat să semneze o declarație pe proprie răspundere că informațiile furnizate sunt corecte și complete. În unele cazuri, în funcție de suma asigurată de exemplu, pot fi solicitate informații suplimentare sau efectuarea unor examinări medicale.
În urma analizării informațiilor și documentelor, Asigurătorul stabilește condițiile de preluare în asigurare și a circumstanțelor în care se vor plăti daunele. Acestea vor fi menționate în polița de asigurare care va fi înmânată clientului împreună cu condițiile contractuale și toate documentele aferente.