Utilizăm cookie-uri necesare funcționării site-ului și analizării performanței. Prin continuarea navigării în site, acceptati modul in care folosim aceste informații.

Talk to an advisor

Phone: 021 203 14 00

consultant
 • Certinvest Logo
 • Investitii Online Logo
 • Certinvest Pensii Logo
 • Certinvest Life Logo
 • Investitii Online
 • Pensia Mea Online

Cum rascumpar

Platforma de tranzactionare online cu unitati de fond va ofera posibilitatea de a subscrie la fondurile deschise administrate de Certinvest din orice colt al lumii, la orice ora doriti, doar prin cateva click-uri de mouse.

De asemenea, puteti sa lansati cereri de rascumparare atunci cand aveti nevoie de economiile acumulate, fara a fi nevoiti sa va grabiti la sediul unui distribuitor, pentru a depune cererea de rascumparare in timpul programului de lucru.

Puteti face aceste operatiuni de acasa, de la birou, de la un internet-cafe, de oriunde va este comod si mai ales oricand aveti timp.

Fondurile de investitii pentru care puteti efectua subscrieri si/sau rascumparari online, prin intermediul acestei platforme sunt:

 • Certinvest Dinamic
 • Certinvest Prudent
 • Certinvest Obligatiuni
 • Certinvest Tezaur
 • Certinvest XT Index
 • Certinvest BET Index
 • Certinvest BET-FI Index
 • Certinvest Next Generation
 • Certinvest Short Fund

Pasi operationali pentru a rascumpara

Dupa ce v-ati autentificat in contul dumneavoastra , consultati cate unitati de fond aveti disponibile in fiecare fond, si apoi mergeti in sectiunea Rascumpara, selectand fondul din care doriti sa rascumparati. Pentru a va fi mai usor, va vor fi oferite drept optiuni de fonduri din care sa rascumparati doar fondurile in care dumneavoastra aveti detineri.

Dupa ce ati selectat fondul din care doriti sa rascumparati, veti fi rugat sa specificati fie numarul de unitati de fond pe care doriti sa le rascumparati, fie suma neta pe care doriti sa o rascumparati, si sa selectati contul bancar (pentru usurinta operatiunilor, veti avea ca optiuni conturile bancare specificate de dumneavoastra in Contractul pentru Operatiuni cu Unitati de Fond prin Internet) in care doriti sa virati banii.

Din motive de securitate, nu permitem inregistrarea cererilor de rascumparare decat cu virament in conturile bancare declarate in Contractul pentru Operatiuni cu Unitati de Fond prin Internet. Daca doriti sa virati banii din rascumparare intr-un alt cont decat cele disponibile in lista oferita, este necesar sa ne transmiteti la adresa noastra o notificare scrisa alaturi de un extras de cont bancar in original.

Transfer intre fonduri

Certinvest va ofera posibilitatea de a rascumpara dintr-un fond si sa transferati banii sub forma de investitie intr-un alt fond administrat de noi. Astfel, atunci cand rascumparati dintr-un fond deschis de investitii administrat de Certinvest (cu exceptia fondului Certinvest Next Generation), cu transfer intr-un alt fond deschis de investitii administrat de Certinvest (cu exceptia Certinvest Tezaur), veti beneficia de comision zero de rascumparare in cazul in care unitatile de fond rascumparate au fost detinute pentru mai mult de 90 de zile.

Rascumparari in valuta

In conditiile in care contul de rascumparare specificat in cererea de rascumparare este un cont in valuta, rascumpararea va fi facuta in RON, la valoarea specificata in cererea de rascumparare, suma fiind transformata in valuta contului specificat de dumneavoastra, la cursul de schimb practicat de banca prin care fondul realizeaza transferul bancar catre contul dumneavoastra in valuta. Suma care va va intra in cont va fi dimiuata cu valoarea comisioanelor bancare de transfer. Certinvest nu este raspuzatoare si nu poate influenta cursul de schimb si comisioanele practicate de banci.

Plata rascumpararilor

Pentru cererile de rascumparare depuse de luni pana vineri, plata rascumpararilor se face in joia urmatoare. Cererile de rascumparare depuse sambata si duminica si in zilele sarbatori legale se inregistreaza in ziua lucratoare imediat urmatoare (de regula luni). Astfel, plata lor se face in ziua de joi a saptamanii ce urmeaza zilei de inregistrare a cererii de rascumparare.

Doar in cazul fondului Certinvest Tezaur, plata cererilor de rascumparare se efectueaza in decurs de 2 zile lucratoare de la data inregistrarii lor.

Suport operatiuni

Pentru asistenta la folosirea aplicatiei online, va rugam sa ne contactati la 021 203 14 00 sau investonline@certinvest.ro